8 Ekim 2008 Çarşamba

20:58
merhaba sevgili insanlar
bugün sizlere nasıl gerçekten profesyonelce bilgisayar kapatabileceğinizi göstericem . " bilgisayar kapatmak mı ? adıgkadhadg " diyip geçmeyin , iyi bir bilgisayar kapatmanı ( professional computer shutdowner ) olabilip için iyi bir bilgisayar kapatmanız lazım gerekir . İşte tarifi ;

Step 1 . The Biginning

öncelike bilgisayarımızı açıyorum .

Step 2 . Look at the Pensıl

sonralıkla desktapımız nasılmış ona bi bakıyoruz .




Step 3 . Right Clicking dimi Gad ?

sonra desktapımızda boş buldumuz bi yere mausumuzun ( bilgisayar kullanırken genellikle sağ elle tutulan , tuşları olan aygıt . ) sağ tuşuna abanmak suretiyle baskı uyguluyoruz . sonra bekliyoruzki orda beyaz bi menü açılsın ki beklemiyoruz hemen açılıyor . sonra mausumuzla idare ettimiz okumuzu orda "Yeni" yazan yerin üstüne getiriyoruzki bi anda başka bi yer daha açılıyo . ordada "Metin belgesi" yazan yerin üstüne getirip bu sefer sol klikle abanıyoruz ? ( soru işareti kullanma arzusu )





Step 4 . Writing In the Gardın

sonra açılan metin pencerimizin ilk satırına " . şatdavn -59658 -a " komutunu yazarak kendimizden geçiyoruz çünkü bu komut mükemmel bi komuttur . bi gün bana gelipte " cenk " deseler " hangi komut en bi güzelidir , estetikidir " deseler ben bu komut derim . bilmediğiniz gibi bu komut her derde devadır .




komutu yazdıktan sonra bi 10 dakka kadar pembeleşinceye kadar bekliyoruz . eğer 10 dakka sonunda desktapınızda herhangi bi değişiklik yoksa , hala bıraktığınız gibi duruyosa herşeyi doğru yaptınıza emin ol !


Step 5 . Make Your Çoyz

ve şimdi metin belgemizin sağ üst köşesindeki "X" tuşuna basınca oluyo bu . çıkan soruya " Evet " cevabını vermememiz için hiç bi sebep göremiyorum ben ki zaten vermemiz lazım . çünkü kayıtlı döküman güzel dökümandır , mükemmel dökümandır . hayatta herşeyi seyv etmek lazım , hayat müşterek . ben mesela yaptıım çayı bile seyv ederimki dökülürse seyvden devam ediim diye .



NOT: bu yaptığımız işlemleri esgeçmeniz halinde bilgisayarınız kapanmış görünümüne bürünecek ve bundan 5 yıl sonra sizi egale ( egale ? ) edecektir . o yüzden bundan sonrası hiç önemli olmamakla birlikte buruşturup atın bile .


Step 6 .Starting Pencerez

şimdi sol attali " Start " " Başlat " tuşlarına ( bitane o ) basrak yepyeni maceralara yelken açıyoruz . bakın orda " Bilgisayarı Kapat " var ona basıcaz birazdan .

evet şimdi ona basıyoruz .




Step 7 . Disko Disko Partizani

ve şimdi oraya basınca karşımıza bi ekran gelir . o ekrandaki hiçbişeye basmadan elimize bi kağıt kalem alıyoruz . monitörünüzün markasını modelini o kağıt kaleme yazdıktan sonra kağıdı buruşturup çöpe atıyoruz . şimdi ortam basılmaya müsait . o zaman oku " Kapat " tuşunun üstünde tutup çıkan yazıyla aydınlanmıyoruz . çünkü ben hayatımda bu kadar kötü bi cümleyle zor karşılaşmışımdır . bilgisayarı kapatmak için bile açıklamaları okumak zorunda olan bi insanevladı " Bilgisayarınızı güvenle kapatabilmeniz için Windows'u kapatır . " gibi bi cümleyle biraz cebelleşmek ( cebeli tarık ) zorunda kalmaz. ( burası kalın yazdı kendiliinden öle kalsın didim )



evet arkadaşlar bir bilgisayar kapatmanlığı dersinin daha sonuna geldik . yapımda yayında emeği geçen herkesin allah belasını versin . kimse bana yardım etmek istemiyo çünkü .






bu ay başka ne yazmışım ?


osman







Bu sitede yazan herşey Cenk Açan adlı kişiliğe aittir .
İzin almadan yada kaynak göstermeden yazıları kopyalayanlar ölsün .